– Du vet du har gjort noe riktig når elevene skryter av bygget gjennom facebook, sier en fornøyd rektor ved Risøy Folkehøyskole, Per Kristiansen.

fasade_300

Folkehøyskolen ligger på en 550 måls stor øy midt Norges flotteste sørlandsskjærgård. Den har vært i drift siden 1936 da det første elevkullet ankom øya. I dag har skolen 30 årsverk og tilbyr varierte og spennende linjer med plass til 140 elever.

per_kristiansen_200

-Da vi skulle satse på et nytt internat og undervisningsbygg ønsket vi ikke en modul eller brakke løsning som mange andre. Vi ønsker noe som kunne representere skolen på en flott måte -også om 50 år, sier Per Kristiansen.

Risøy Folkehøyskole har fått overlevert et topp moderne skolebygg av Mesel og Sønner AS. Overrekkelsen skjedde rett før elevene ankom Risøya for et nytt skoleår sensommeren 2014.

I øverste etasje er det bygget 16 dobbeltrom med egen uteterrasse. Elevene har også egen stue og oppholdsrom. I etasjen under er det bygget to undervisningsrom. Det er også eget vaske og tørkerom som elevene kan benytte seg av. Vaktmesteren har fått et stort kontor og lagerrom.

-Selv om de andre elevrommene på Folkehøyskolen har veldig god standard,
er uteterrassedet ekstra stas for elevene å få bo her, forteller Per Kristiansen. Han presiserer samtidig at de ikke tar ekstra betalt av elevene som får bo i det nye bygget.
Over 1300 kvadratmeter fordelt over to etasjer er nå blitt tatt i bruk av skolens ansatte og elever.

-I første etasje er det benyttet plaststøpt betongkonstruksjon med hulledekke elementer som etasjeskille. I etasjen over er det benyttet limtre konstruksjon. Fasaden er kledd med Royal impregnert kledning, forklarer Bernt Olav Mesel.

Bygget er utformet for å ha en god miljøprofil med vannbåren varme og varmevekslende ventilasjon med varmepumpe. Det er også klargjort for å utnytte grunnvannsvarmen.

– Jeg er veldig imponert av engasjementet til alle hos Mesel og vil på det varmeste kunne anbefale Mesel & Sønner til andre. Når de samtidig er konkurransedyktige på pris var valget enkelt, forteller Per Kristiansen.

uteplass_300DSC_0046